Monday, April 9, 2012

Kehidupan dan Tanda Tanya

Kehidupan dan tanda tanya.. Tajuk yang mungkin sering menyelubungi kehidupan sesiapa saja. Terutama bagi mereka yang terlalu banyak berfikir.

Kehidupan sebegini kadang kala tidak dapat diungkap dengan kata-kata mahupun diceritakan dengan rakan karip mahupun sahabat platonik.

Kenapa? Ia mungkin kerana perkara tersebut agak personal atau mungkin juga agak tidak tersusun dan mungkin boleh menyebabkan si pendengar menjadi bosan dan keliru dengan apa yang cuba disampaikan.

Bagi aku, yang sering bermain difikiran ku adalah BAGAIMANA, dan JIKA, sesuatu perkara itu berlaku walaupun secara hakikatnya aku akan menerima dan redha dengan keadaan atau sesuatu perkara itu.

Cuma kadang-kala ianya sukar diungkap dengan kata-kata kerana ia sering bermain dengan perasaan dan naluri(hati) seseorang atau si penghidap.

Tidak ada siapa yang mampu mengubatinya kecuali orang yang difikirkan atau si penyebab keadaan itu berlaku. Mungkin harta benda, manusia atau apa saja jenis benda yang menjadi penyebabnya.

Dan tempat paling mujarab untuk mengubatinya adalah Ilahi. Kerana Dia yang menjadikan kita dan sudah pasti Dia juga yang tahu bagaimana untuk mengatasinya.

No comments:

Post a Comment